26 maart 2008

FL Studio 8 officieel uitgebracht



Vandaag is FL Studio 8 officieel uitgebracht. Deze sequencer is de laatste jaren uitgegroeid tot een compleet pakket dat gemakkelijk meekan met grote jongens als Steinberg Cubase, Logic, Reason en Ableton Live. FL Studio beschikt over alles wat je nodig hebt om muziek te maken: een sampler (Direct Wave), synthesizers (Sytrus, Poizone, Toxic), een slicer (Slicex) om loops in stukken te hakken, een wave-editor (Edison) en diverse effecten (galm, delay, compressor, limiter en filters).

Ieder jaar weten de makers van FL Studio de grote schare vaste gebruikers te verrassen met extra functionaliteit. Gebruikers van de downloadbare versie krijgen ieder jaar gratis updates. De updates zijn ook dit jaar weer substantieel met als belangrijkste toevoegingen Slicex, een geavanceerde slicer, en SynthMaker.

Door Slicex heeft de FL Studio-gebruiker het programma Recycle van Propellerhead Software niet meer nodig om loops in stukken te hakken en te triggeren.

En voor de liefhebbers van softwaresynthese is Synthmaker zeer interessant. SynthMaker is een soort mecanodoos vol onderdelen waarmee je je eigen synthesizers en effecten kunt bouwen. Het aardige is dat je deze kunt opslaan als aparte plugins, en eventueel beschikbaar stellen aan andere gebruikers. Reken maar dat je binnenkort de mooiste creaties kunt downloaden. Ik zei het gisteren al: voor muzikanten zijn dit geweldige tijden!

Veel muzikanten zijn Mac-gebruikers, maar voorlopig komt van FL Studio geen Mac-versie uit. Mogelijk heeft dit te maken met de compatibiliteit van Delphi, de programmeertaal die voor FL Studio wordt gebruikt. Dit is ook de reden dat FL Studio nog geen 64-bitsversie voor Windows heeft.

Geen opmerkingen: